Voor een veilige bediening en brede inzetbaarheid van personeel
Elke brug of sluis is anders. Vaak zijn de verschillen even groot als de overeenkomsten. De ene sluis stamt van voor WO ll en het andere uit de jaren 80. De ene brug ligt in de stad, de andere in een provinciale weg. Elk met zijn eigen unieke karakter, eigen lokale situatie, bedieningswijze en -panelen, nood- en storingsprocedures en veiligheidsrisico’s.
Een bedieningshandboek kan bestaan uit regionaal deel aangevuld met objectspecifieke delen. Het vormt zo een samenhangend geheel van instructies, regels en procedures voor uw areaal.
Dit handboek dient als naslagwerk en geheugensteun voor uw medewerkers wanneer u deze flexibel inzet. En ook als opleidingsmateriaal voor het inwerken van nieuwe medewerkers. Zo weet u zeker dat alle relevante zaken aan bod komen bij het inwerken van nieuw personeel en laat u dat niet over aan het geheugen of zorgvuldigheid van degene die hen toevallig inwerkt. Of aan het geheugen van uw nieuwe medewerker wanneer u hem inzet op dat ene object na daar 3 maanden niet te zijn geweest.
Wanneer u een flexibele inzet wenst van uw medewerkers is een dergelijk naslagwerk onmisbaar. De veiligheid van de schipper en weggebruiker en het beschikbaarheid houden van de sluis of brug hangend direct samen met een correcte en zorgvuldige bediening.
Rijsdijk Nautische Opleidingen heeft zeer ruime ervaring met het bundelen van regionale voorschriften en het opstellen van objectspecifieke bedieningsinstructies met bijbehorende beschrijving van bedieningpanelen en bedieningsprocedures.